Korngräs

Korngräs

Sugen på ett pulver av korngräs men vet inte vad det är? Pulvret ser till att din mage fungerar bra för det innehåller så mycket fibrer. Det levererar även en mängd mineraler och vitaminer, för att inte nämna all klorofyll  som din kropp mår bra av.

Du ska dock börja med en liten dos då korngräspulver har en utdrivande effekt. Mycket fibrer ger dig dessutom en mättnadskänsla så den här hälsokosten är perfekt för dig som följer en kalorisnål diet. Endast 12 kalorier får du i dig av en portion på 3,3 gram.

Det är gräset

Korn är ett av de vanligaste om inte det vanligaste sädesslaget som utfodrar kossor och andra djur. Korngräs är den grässort som går att odla från fröerna. Gräset mals ren till ett fint filtrerat pulver som får ett kilopris på strax över 500 kronor. Varför är det så dyrt då? Dels att processen att framställa det färdiga koncentratet är tidkrävande och att det är relativt få som fått upp ögon för dess positiva egenskaper.

korngräspulver banner

Go for life

Kr179
  • korngräspulver

Där ska du dricka korngräspulver

Avgifta levern, stabilisera blodtrycket, lindra matsmältningsproblem är några av de vanliga orsakerna till varför du ska dricka korngräspulver. Att det sen innehåller en mängd aminosyror, både essentiella och icke-essentiella, samt är full av antioxidanter och klorofyll är ytterligare egenskaper som gör korngräs så intressant.

Ett tips som inte hör ihop med hälsokost är att du kan prova att lindra en bakfylla med det här pulvret.

Smak

Kanske inte världens godaste smak men däremot så kan du verkligen känna smaken av hälsosamhet då du dricker korngräspulver. Om du vill ta bort lite av den aningen råa grässmaken så kan jag rekommendera att blanda ut med äpplejuice. Som så många andra tillskott så tas det här pulvret bäst på tom mage då det tas upp på bästa sätt då.

Personligen så är några gram korngräs ett måste för mig, i alla fall några gånger i veckan. De jag vet som testat har blivit smått förtrollade i gräsets ”magiska krafter”. Testa du också , jag tror du kommer bli nöjd.

Vill du inte ge just det här en chans kan det vara värt att kolla in spirulinapulver eller chlorella pulver.

hälsokost 2015 logga