Nässelpulver

Nässelpulver

När ordet nässelpulver yttras så kanske de flesta av oss tänker på brännässlor som bränns som attan. Om vi bortser från den negativa aspekten att de bränns så har du säkert hört att nässelsoppa är en riktig hälsobomb? Det stämmer och många väljer att skaffa ett pulver framför att gå ut och plocka nässlor själv.

Nu kan du ta del av nässlornas alla ingredienser som klorofyll, vitaminer och mineraler smidigt förpackat som pulver i en burk.

Om brännässlor

Vad finns det då att säga om brännässlan? Den växer flitigt här i norden och inte bara där utan i mer eller mindre hela Nordeuropa. Där den växer är oftast jorden kraftigt kvävehaltig.

BIOFOOD

Kr64250 gram
  • nässelpulver 1

HOLISTIC

Kr91250 gram
  • nässelpulver 2015

Om du någon gång råkat bränna dig så vet du dess brännande effekt. Effekten brukar dock avta relativt snabbt, ungefär 20 minuter är den borta men viss irritation kan bestå i flera timmar efteråt.

Brännässlan kategoriseras som en ört, vilket alla arter som tillhör dess släkte gör.

Därför väljer många pulver

Visst kan vi göra de flesta hälsokosten själva men en gemensam nämnare gör att, i vilket fall jag, i princip varje gång köper hälsokost online är smidighet. Det är lång ifrån alla som vill lägga tid eller ens har möjlighet att själv gå ut och plocka en stor påse nässlor. Med ett nässelpulver så blandar du enkelt ungefär 1 msk i valfri vätska. Det går såklart även bra att strö det över gröt eller varför inte på filen. Du ska dock undvika att ta det med varma vätskor eller andra varma rätter då en del av näringsinnehållet kan gå förlorat.

Innehåll i nässelpulver

Brännässlor innehåller 70 näringsämnen och många av de bevaras tills dess att du köper ditt nässelpulver. Några av de ämnen du får i dig är: K-vitamin, kisel, kalium, kalcium, magnesium och en hel del flera.

Historia

brännässlaTotalt finns det över 30 arter av olika nässlor men i vårt svenska klimat är det endast 2 av de 30 som trivs och kan växa. Våra sorter är den traditionella brännässlan samt etternässla. Oftast trivs de bäst omkring hus och det har gjort att de flesta som bor i hus någon gång känd på både dess sidor. Alltså både den onda, brännande sidan samt den goda sidan som en utsökt soppa gjort på brännässlor.

I flera hundra år har nässlorna används som livsmedel och som folkmedicin för att bota diverse åkommor. Nu för tiden används det i pulverform i många olika former som det senaste jag använder, nässelsalt. Hur gott som helst kan jag lova och det kan jag verkligen rekommendera.

Slå till på nässelpulver här >

hälsokost 2015 logga