Steviadroppar

Stevia droppar

Vill du på ett enkelt och gott sätt smaksätt allt från vatten till mat är det steviadroppar som är det nyttigaste alternativet. Dropparna som också brukar benämnas stevia drops innehåller inga kalorier eller kolhydrater likt vanligt socker gör.

Detta alternativ är för dig som vill minska sockerintaget utan att nalla på livets goda smaker. Dropparna är perfekt att använda i den numera så populära kvargen. De ger i från sig en bra sötma och har en väldigt liten eftersmak.

Klicka på någon återförsäljare för att komma till stevia drops

Smaker

stevia dropsOriginalet stevia drops finns för nuvarande i 10 smaker som täcker det mest som du kan tänkas vilja smaksätta. Vad sägs om att droppa några droppar stevia i den naturella yoghurten? Med 2-3 droppar så kan du enkelt göra den aningen tråkiga yoghurten i din favoritsmak. Personligen älskar jag att droppa i några droppar citron för en frisk och hälsosam smak.

Dessa smaker finns;

  • Choklad – Passar utmärkt i bakverk eller varför inte i varmt vatten så blir det en smarrig chokladdryck.
  • Citron – När du vill ha en fräsch smak väljer du citrondropparna.
  • Hallon – Kanske en av de smkaer som säljer allra bäst under sommaren?
  • Jordgubb – Även den en storsäljare under sommaren. Smaksätt vatten med stevia jordgubb och tillsätt en skiva färsk citron.
  • Karamell – För gottegrisen som vill festa till det på ett hälsosamt sätt.
  • Kokos – Perfekt att använda dessa stevia drops i till exempel yoghurt.
  • Mandel – Eftersätter och pajer gör sig den här bäst till.
  • Mint – Dessa droppar ska du använda varsamt då de lätt kan ta över smaken lite väl mycket. 1-2 droppar är lagom.
  • Naturell – För er som vill ha sötma men ingen speciell smak, en storsäljare.
  • Vanilj – Kanske de mest givna valet av stevadroppar eller vad tror du?

Det är stevia

Stevia är ett sötflockelsläkte som i grunden kommer från Paraguay. Dessa växter innehåller glykosider som är betydligt sötare än vad socker är och har därför blivit vanligt att använda som sötningsmedel istället för socker. Att använda produkter som steviadroppar blir allt vanligare i västvärlden. Först ut att se detta nyttiga alternativ var Japan där det används flitigt sedan 1970-talet och har bara ökat i popularitet för var år som gått. 2010 var hela 40% av alla sötningsmedel som såldes i Japan av sorten stevia.

I ursprungslandet Paraguay har steviaväxtens hälsosamma fördelar används i flera hundra år och då främst som medicinsk ört.

Om du inte testat steviadroppar är det hög tid nu. Jag har använt de ett år typ och nu är de ett stående inslag var och varann dag.

hälsokost 2015 logga