Spirulinapulver

Spirulinapulver

Vad tror du om att ge din kropp en av världens mest koncentrerade källa för näring och energi? Då ska du skaffa spirulinapulver eller spirulina tabletter som anses vara just det.

En liten portion på 6 gram ger dig så mycket som 150 mg rent klorofyll, som är de flesta växter ”blod”. Klorofylls struktur är faktiskt väldigt lik hemoglobin, som är det som bildar blodet hos oss människor. Bygg upp antalet blodceller och känn hur din ork och energi ökar med ett pulver av spirulina.

Pulvrets ursprung

Vem vet hur länge spirulinapulver har funnits men vi tror att algen spirulina har funnits på jorden i cirka 3 miljarder år. En minst sagt ihållande alg, ja det är en alg som har en skiftande färg av blått och grönt.

SUPERFRUIT

Kr155200 gram
  • spirulinapulver 2015 bs

HEALTHWELL

Kr179200 kaps
  • spirulina hälsokost

Näringsvärdet som algen spirulina levererar är så otroligt högt att pulvret bland annat blivit känt för att NASA brukar ge sin astronauter ge spirulinapulver för att de ska klara rymdens hårda påfrestningar på kroppen, framförallt blodet.

Idag finns spirulina i mängder av blandningar men är fortfarande mest populärt att inta som ett rent pulver. Populariteten har byggts upp under en lång tid och pulvret verkar bara bli allt mer eftertraktad.

Det kan spirulinapulver ge

Proppfullt med antioxidanter och klorofyll gör att spirulinapulver är utmärkt för att avgifta kroppen. Varje dag ”attackeras” vi har så kallade toxiner som sakta bryter ner vårt immunförsvar och gör så att bakterier och virus av alla dess slag kan få ett bra fäste på kroppen. Det vill vi såklart inte ska hända och för att undvika detta gäller det att vi får i oss mycket antioxidanter.

Pulvret är extra effektivt vid menstruation då produktionen av nytt blod är extra stort. Sist men absolut inte minst så kan spirulina ge mer energi så att du kan njuta mer av dagen och leva ett så hälsosamt liv som möjligt, vilket väl alltid är huvudsyftet med all hälsokost? Vi har bara ett liv så se till att ge din kropp bästa möjliga chans att fungera så bra som möjligt så att du kan må bra.

Det får du av spirulina

Tycker du att kött innehåller mycket protein? Ja det gör det i och för sig men spirulinapulver innehåller ungefär 3 gånger så mycket protein. Runt 65% protein ger den här fantastiska algen ifrån sig, det är en stor del till dess popularitet.

Det är dock inte bara protein du får i dig utan även massor av mineraler samt några vitaminer. Här är en lista på på mineralerna samt vad de gör för dig;

  • Järn – Ett spårämne som främst finns i de röda blodkropparna. Avgörande för att transportera syre till cellerna.
  • Kalcium – Behövs främst för ett frisk skelett men är även inblandad i mängder av fler funktioner som gör att din kropp fungerar optimalt.
  • Magnesium – Behövs för att kalcium ska kunna omsättas och är därför en livsviktig mineral.
  • Spirulinapulver innehåller även vitaminerna B, C och E samt betakaroten.

Det finns också omega fettsyror i spirulinapulver, det är cirka 5% varav en stor del är essentiella. Läs även på sidan om chlorella pulver som också den är en alg likt spirulina.

hälsokost 2015 logga