Rosenrot

Rosenrot

Rosenrot växer på kalla platser och har i flera hundra år används för att bota sjukdomar, depression och gett mer energi. Myten säger att antikens greker använde just rosenrot för att mildra huvudverk. På senare tid har forskare funnit att roten också kan behandla depression riktigt bra, till och med bättre än konventionella läkemedel.

Mängder med människor har redan upptäckt alla positiva effekter som rosenroten kan ge, på ett naturligt sätt. Två av de dess huvudsakliga användningsområden anses vara stressdämpande och motivationshöjande. Det är ett receptfritt läkemedel men du måste vara 18 år för att få köpa rosenrot.

Det gör hälsokosten

Känner du dig orkeslös och skulle vilja ha en boost av energi? Eller är du stressad och har svårt för att koncentrera dig? Då kan det vara en god idé att ge rosenrot en chans för att komma till rätta med problemen. Både många hälsokostprodukter och naturläkemedel har sitt ursprung från växtriket. Rosenrot är en ”ros” som endast växer i kalla områden så det trivs bra här uppe i norden och framförallt i klippa områden som de svenska fjällen.

För i tiden så konsumerades rosenrot som den var men nu skaffar du rent extrakt fint förpackade i tabletter.

Mitt förstaval

Kr249
  • rosenrot hälsokost 1

Det är växten

Om du luktar på roten av rosenrot så kommer du förstå varför namnet är som det är då roten luktar som rosor gör. Det finns många olika arter som alla tillhör en flerbladsfamilj som heter Crassulaceae. Själva växten växer i många år och kan bli så hög som uppåt 3 decimeter.

Innehåll i rosenrot

Vad är det då som ger rosenrot dess kraftfulla effekt? Det är främst 3 ämnen som gjort roten så omtyckt. Dessa är: Salidrosid, rosavin och rosarin. Just mängden salidrosid avgörs hur kargt växten växer. Just halter i olika rötter behöver inte vi lägga så mycket tankekraft på då vi nu för tiden köper rent koncentrat av rosenrot enkelt förpackade i piller.

Du som vill skaffa rosenrot klicka på någon butik nedan. 

Rosenrot botar vinterdepression

Vem har inte känt av den klassiska vinterdepressionen som kan komma krympande när mörkret lägger sig över Sverige i oktober/november. Det är lång till den ljusa sommaren och det är lätt att stirra sig blind på mörker, kyla och långa dagar. En depression och orkeslöshet går ofta hand i hand och rosenrot kan råda bot på bägge.

Biverkningar av rosenrot

Först och främst så är biverkningar från användandet av rosenrot ovanligt. Alla produkter som ger extra energi kan ibland ge för mycket energi så du får svårt att sova. Rubbas sömnen så kan lätt kroppen ge andra trötthetssignaler och på så sätt måste det ses som en ”biverkningen”. Du löser det lätt genom att inte konsumera rosenrot för sent på dagen utan ta den i god tid innan läggdags.

En annan sak att tänka på är att rosenrot kan göra dina drömmar mer ”levande” eftersom de har en inverkan på det centrala nervsystemet. Personligen tycker jag det bara är bra men jag vet även personer som kan känna att det är ett problem. Det gör att rosenrot är mindre lämpligt för personer som drabbas av mani.

Om du inte gett rosenrot i chans gör det nu. Om du redan gjort det vet du vad den kan leverera för positiva effekter för dig.

hälsokost 2015 logga